VEU-godtgørelse og befordringsmuligheder

Læs mere om dine muligheder for at søge VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

Er du i målgruppen for AMU kurser har du mulighed for at søge VEU-godtgørelse og befordringstilskud.

VEU-godtgørelse er en kompensation for tabt arbejdsfortjeneste, når du deltager på et AMU kursus. Er du i målgruppen for AMU kurser, og er du lønmodtager eller selvstændig erhvervsdrivende kan du søge godtgørelsen, der udgør op til 80% af dagpengesatsen. Hvis du får løn under kurset, har din arbejdsgiver mulighed for at søge godtgørelsen. Læs gældende regler på www.veug.dk.

Du / arbejdsgiver kan søge tilskud til dine transportudgifter, når du er på AMU kursus, og er i målgruppen for AMU kurser. Befordringstilskuddet gives til daglig transport mellem bopæl og uddannelsessted (tur/retur) udover 24 km dagligt. Satsen i 2014 er kr. 1,05 pr. km.

Søger din arbejdsgiver VEU-godtgørelsen er det også arbejdsgiver der skal søge tilskud til dine transportudgifter. VEU-godtgørelse og befordringstilskud SKAL søges samtidig. Samme regler gælder for selvstændige.

Ansøgningsfristen er fire uger. Det vil sige, at du skal søge VEU-godtgørelse og befordringstilskud, inden der er gået fire uger efter sidste kursusdag.

Du kan hente hjælp til at søge VEU-godtgørelse her Sådan søger du VEU-godtgørelse. Husk, at du skal bruge digital signatur eller NemID for at søge godtgørelse.

Har du brug for hjælp er du velkommen til at kontakte en kursussekretær