Jeg er ikke tjener, jeg er vært

14.03.2018

Sonni brænder for at gøre en forskel for sine gæster og give dem en unik oplevelse. Han er ikke bare tjener men gæsternes vært.

tjener_zbc

Skal du også være tjener?

Start på uddannelsen allerede den 11. april. 

Søg her!

Ansøgningsfristen er den 9. april.

- Hvis du kommer fra et hjem, hvor der altid var kaffe på kanden og småkager i dåsen, så er du kommet godt fra start, smiler 19-årige Sonni Jakobsen der i starten af året blev færdiguddannet tjener.

Hans hårde arbejde blev belønnet med en guldmedalje og en ansættelse på Restaurant Babette.

 

Deres arbejdsglæde inspirerede mig

Som 14-årig startede Sonni som opvasker på Hotel Søpark. Efter kun 1,5 år blev han reservetjener.

- Jeg så mine kollegers faglige stolthed og deres glæde ved at gå på arbejde. Det var dét, der bed sig fast hos mig. Respekten og kærligheden til faget - det var dét, jeg blev forelsket i.

 

Jeg er menneskekender

- Det fede ved at være tjener er, at ikke to gæster er ens. Og jeg skal give alle en oplevelse udover det sædvanlige og som passer til lige netop dem. Så snart gæsterne træder ind ad døren, skal jeg afkode: Kan jeg sætte en joke her? Er det et par, der fejrer bryllupsdag, og som helst bare vil sidde selv? Eller er det nogle veninder, der bare vil have det sjovt? Kan jeg tillade mig at afbryde? Alt dét, skal jeg aflæse med det samme, siger Sonni og fortsætter,

- Jeg er menneskekender. Det bliver du meget hurtigt. Jeg tror også på, at du ikke længere er tjener, du er vært. Jeg byder folk velkommen til, hvad der svarer til mit hjem. Jeg møder dem i døren med et håndtryk, jeg tager deres jakke, jeg følger dem ind til bordet og jeg trækker stolen ud for dem. Hele vejen igennem er det en varm og blød oplevelse. Jeg er hele tiden nærværende som tjener. Der findes ikke noget værre end en tjener, der tror det kun handler om ham.

 

Drømmen: Restaurantchef

- Jeg har et mål der hedder, at inden jeg fylder 32, vil jeg være restaurantchef på en 2-stjernet Michelin Restaurant.

- Som restaurantchef skal du have overblikket, være tilstede og give ansvaret fra dig. I mine øjne er lederen ham der altid er tilstede, holder færrest fridage, ham der er der før de andre og ham der går sidst. Han skal sørge for at alt kører og tage ansvaret for alt, hvad der sker, slutter Sonni.

 

Drømmer du også om at gøre en forskel for andre og levere oplevelser i topklasse?
Start som tjener allerede 11. april - Søg her.