Matematik- og fysiklinjen

Er du fysik og matematiknørd? Måske ligefrem den nye Albert Einstein? Vil du gerne være den næste store videnskabsmand eller –kvinde og vinde nobelprisen?

Tag din uddannelse på Teknisk Gymnasium på Selandia i Slagelse

Synes du, det er spændende, hvordan den fysiske verden omkring dig fungerer? Alt det du ikke kan se, men som er der alligevel. Hvordan måler man eksempelvis bølger og energi? Kan du godt lide at opsætte eksperimenter og prøve dem af i virkeligheden? Så er studieretningen Matematik- & Fysiklinjen måske noget for dig.

Denne studieretning er for dig med særlig interesse for fysik og matematik. Her vil du blive klogere på fysiske fænomener og begreber som bevægelse, varme, bøl­ger og energi. Du vil arbejde med avancerede matematiske modeller og eksperimenter.

Retningen giver adgang til en lang række videregående naturvidenskabelige uddannelser. Det kan være inden for specialer som nanoteknologi eller rumteknologi. Retningen lægger i øvrigt op til mange diplom- og civilingeniørstudier.

Prøv det af i virkeligheden
Du får mulighed for at besøge DTU (Danmarks Tekniske Universitet) eller en af de virksomheder vi samarbejder med. Gymnasiet har gode forbindelser til DTU, hvor mange elever studerer videre efter HTX.

Det kan du blive
Med en eksamen fra Matematik- og Fysiklinjen kan du blandt andet blive ingeniør eller fysiker. Som fysiker beskæftiger du dig mest med udviklingsarbejde og forskning. Som fysiker bliver det din opgave at afprøve teorier gennem rigtige, fysiske eksperimenter. Hvem ved, måske opdager du helt nye ting inden for lydbølger, varmebølger eller noget helt tredje, som vi ikke vidste i forvejen.
Vælger du at læse rumteknologi, kan det også være dig, der finder liv i rummet. Som rumteknolog vil du have viden om, hvordan du kan overvåge jorden og rummets fysiske forhold. Du ved, hvordan man udforsker og kortlægger rummet, og hvem ved, måske er det dig, der finder det endelige og afgørende bevis for liv på Mars.

Om uddannelsen

Studieretningsfag

Fysik A – Matematik A

Obligatoriske fag

Dansk A – Teknik A – Teknologi B – Kemi B – Engelsk B – Biologi C – Samfundsfag C – Idéhistorie B – Kommunikation/IT C

Valgfag

I 3. g skal du vælge mellem: Kemi A – Engelsk A – Samfundsfag B – Biologi B – Idræt B.
Du skal også vælge et af følgende C-niveau fag: Astronomi, Idræt, Kinesiske områdestudier, Musik, Psykologi, Statik og styrkelære.

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på Matematik- og fysiklinjen, skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her