Geo-science

Synes du, klimaforandringer og miljødebatten er spændende? Gad du godt vide, hvordan jorden blev til, og hvor den er på vej hen? Og vil du gerne forske i naturfænomener og klimaforandringer?

Tag din uddannelse på Teknisk Gymnasium på Selandia i Slagelse

Hvordan udnytter man jordens ressourcer på bedste måde? Og hvordan står det egentlig til med klimaet? Hvorfor opstår jordskælv og andre naturkatastrofer, og hvad kan vi gøre for at forhindre dem? Vil du gerne forske i klimaet eller måske rådgive virksomheder om, hvordan de bedst udnytter forskellige energiressourcer? Så er Geo-Science måske noget for dig.

Geovidenskab handler om at forstå de geologiske og fysiske fænomener på jorden. Gennem feltarbejde og eksperimenter får du indsigt i naturens mange processer. Du vil arbejde med konkrete og aktuelle problemstillinger såsom klima, vulkaner, jordskælv og energiressourcer. Geovidenskab kan betragtes som en blanding af naturgeografi og fysik. Du kommer til at arbejde med planeten jorden, dens fortid, nutid og fremtid, både som geolog, fysiker og kemiker. Derudover får du mulighed for at arbejde med computermodeller, GPS-teknologi og rumvidenskab.

Vælger du studieretningen Geo-Science, er du godt rustet til naturvidenskabelige studier på universiteterne og ingeniøruddannelserne.

Prøv det af i virkeligheden
Vælger du studieretningen Geo-Science, får du mulighed for at komme ud i naturen og prøve din viden af i praksis. Klasseværelset er ikke altid din arbejdsplads.

Det kan du blive
Kunne du godt tænke dig i fremtiden at arbejde med energi, meteorologi, geologi og råstoffer er en eksamen i Geo-Science en god start. Du kan blandt andet blive energiingeniør. Her vil du arbejde med at udvikle og planlægge bæredygtige energisystemer. Du vil vide alt om moderne energiforsyning, og hvordan man optimerer ressourcerne i miljøet. Du kan blive ansat som konsulent i både private firmaer og offentlige institutioner, og rådgive dem om de bedste muligheder – både for dem og for miljøet. Du kan også blive ingeniør og forske i eksempelvis jordskælv. På den måde kan du være med til at sørge for, at huse er jordskælvssikrede. Du kan blive en af fremtidens klimahelte.

Om uddannelsen

Studieretningsfag

Geovidenskab A – Matematik A

Obligatoriske fag

Dansk A – Teknik A – Teknologi B – Kemi B – Engelsk B – Biologi C – Samfundsfag C – Idéhistorie B – Kommunikation/IT C

Valgfag

I 3. g skal du vælge mellem: Kemi A – Fysik A – Engelsk A – Samfundsfag B – Biologi B

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på Geo-science, skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her