Bioteknologi-linjen

Synes du, det er spændende, hvordan medicin virker på kroppen? Eller hvordan man kan udvikle ny og bedre medicin? Og drømmer du om at udvikle den medicin, der kurerer kræft i verden?

Tag din uddannelse på Teknisk Gymnasium på Selandia i Slagelse

Hvordan udvikler man ny og bedre medicin? Hvilke kemiske egenskaber har celler, og hvordan reagerer de under eksempelvis sygdom? Hvordan er vores DNA egentlig sammensat? Og kan man på forhånd vide, om ens barn vil få brune eller blå øjne?

Alt dette bliver du klogere på ved bioteknologilinjen, hvor du vil have fokus på fagene biologi, kemi og matematik.

På denne studieretning arbejder du med aktuelle emner som for eksempel Ebola, pesticider i grundvandet og kunstigt liv. Du vil også lære om DNA og genteknologi.

Med en eksamen fra Bioteknologilinjen får du direkte adgang til de videregående tekniske, naturvi­denskabelige og sundhedsvidenskabelige universitetsuddannelser. 

Prøv det af i virkeligheden
Vi har et tæt samarbejde med lokale virksomheder, så du vil komme til at arbejde med konkrete opgaver fra den virkelige verden og få lov til at lave diverse sjove og spændende eksperimenter.

Det kan du blive
Med en eksamen fra Bioteknologilinjen kan du blandt andet blive læge, tandlæge, farmaceut, biolog eller ingeniør. Som farmaceut beskæftiger du dig primært med forskning og udvikling af medicin. Som farmaceut skal du have en stor viden om produktionen og kvalitetssikring af medicin. De fleste kender nok farmaceuten fra apoteket. Her er farmaceutens vigtigste opgave at rådgive kunderne om de forskellige medicin-typer, hvordan man bruger dem, og hvad bivirkningen kan være. Har du ikke lyst til at arbejde på et apotek, kan du også gå forskervejen. Vælger du at gå forskervejen, kan det måske være dig, der finder den medicinske kur mod kræft?

Om uddannelsen

Studieretningsfag

Bioteknologi A – Matematik A

Obligatoriske fag

Dansk A – Teknik A – Teknologi B – Fysik B – Engelsk B – Samfundsfag C – Idéhistorie B – Kommunikation/IT C

Valgfag

I 3. g skal du vælge mellem: Fysik A – Kemi A – Engelsk A – Samfundsfag B – Idræt B – Psykologi B
Du skal også vælge et af følgende C-niveau fag: Astronomi, Idræt, Kinesiske områdestudier, Musik, Statik og styrkelære.

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på Bioteknologilinjen, skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her