Svendebrev til de første EUX’ere!

06.09.2017

De er de første tømrersvende og den første murersvend med EUX! De er målbevidste og klar til at forme fremtidens byggeri. Tillykke!

De har været fire år og tre måneder undervejs - Byggeriskolen ZBC Selandias første hold af EUX-elever. Men endelig kom dagen, hvor de fire første tømrere og en enkelt murer med EUX fik deres svendebrev. Tømrerne Malte, Sebastian, Mikael, Joachim og mureren Nikolaj har taget svendeprøven med stor ros og sølvmedaljer - det højeste man kan opnå!

Og der var endnu mere ros med på vejen fra uddannelseschef for Byggeriskolen, Per Torben Hansen, da han holdt tale for de færdige elever:

- Det at gennemføre en uddannelse med EUX kræver nogle særlige egenskaber. Dem har I bevist, I har - både bogligt og håndværksmæssigt, men derudover har I også nogle menneskelige egenskaber, såsom evnen til samarbejde og kommunikation.

 

Det bedste fra to verdener
De nyudlærte EUX-elever er nu færdige, og kan gå ud i livet med alle muligheder. De har fået det bedste fra to verdener.

- I beskrivelsen af uddannelsen står der: ”EUX er særligt for den målrettede, fagligt dygtige og energiske elev”, og det passer rigtigt godt på jer. I traf et godt valg, da I valgte at starte på en erhvervsuddannelse med EUX - I har åbnet alle døre og mange fremtidsmuligheder. I kan gå ud og arbejde som faglærte, eller I kan søge ind på en videregående uddannelse, for I har de allerbedste forudsætninger og studiekompetencer for fremtiden. Og det at I har gennemført en erhvervsuddannelse med EUX viser, at I er klar til at tage et ansvar og nå de mål i sætter jer!, sluttede Per Torben Hansen.

 

Er EUX noget for dig?
Men hvorfor valgte de egentlig en uddannelse med EUX?

- Imens jeg tog min 10. klasse, fandt jeg ud af, at det var vigtigt for mig både at være aktiv og boglig. Jeg er ikke blevet skoletræt, fordi vi hele tiden har vekslet imellem det praktiske håndværk og de gymnasiale fag. På EUX har jeg undgået at blive skoletræt, hvilket jeg ellers har haft tendens til, smiler Joachim Morning Raahauge, som er en af ZBC Selandias fire første EUX-tømrere.

Kender du det? Ønsker du også at kombinere både hoved og hænder? Være både aktiv og bolig? Så er EUX måske noget for dig. Læs mere om EUX her.