/El- & Dataskolen

El- & Dataskolen​ er for dig, der gerne vil arbejde med tekniske installationer og it-systemer. Du kan arbejde med strøm og elektronik, og så lærer du at opbygge, vedligeholde og reparere systemerne. Du lærer også at måle spænding og modstand.

Elever på grundforløbet Strøm, Styring og IT på Selandia udfører forsøg, hvor de måler spænding og modstand i citroner, æbler og kartofler.

Under uddannelsen har du mulighed for at spørge andre til råds. I skoleperioderne vil det være lærerne og de andre lærlinge på erhvervsskolen. Når du er i praktik, kan du få hjælp og gode råd fra svendene i virksomheden. 


I hverdagen er der brug for at teste forskellige anlæg og installationer, og du lærer at finde eventuelle fejl ved hjælp af avanceret udstyr. Computerteknologi er en vigtig del af uddannelse uanset, hvilken uddannelsesretning du vælger. Når du er færdig med din uddannelse, kommer du til at arbejde på værksteder, fabrikker, byggepladser eller ude hos kunden, hvor du skal rådgive om de bedste tekniske løsninger.