SÅDAN TILMELDER DU DIT BARN TIL EN UNGDOMSUDDANNELSE

Hvis din søn eller datter går i 9. eller 10. klasse, skal tilmeldingen til ungdomsuddannelserne ske digitalt.

Har du spørgsmål?

Kontakt vores centrale studievejledere for erhvervsuddannelserne og gymnasierne og få svar på dine spørgsmål:

  • Uddannelses- og erhvervsvejledningen
    Tlf.: 5856 7000
     
  • Lisbeth Dyrby
    Tlf.: 28 88 57 44
    Mail: lidy@sceu.dk 

Valg af uddannelsesønsker og afsendelse af ansøgningen sker via www.optagelse.dk

Dit barn skal, inden du kan underskrive ansøgningen, have valgt uddannelsesønsker. Ønsker dit barn at gå på gymnasiet eller på en erhvervsuddannelse, skal de vurderes uddannelsesparate af Ungdommens Uddannelsesvejledning, før han eller hun kan sende ansøgningen.

Valg af uddannelsesønsker skal foretages inden den 1. februar, og vurderingen af elevens uddannelsesparathed foretages af Ungdommens Uddannelsesvejledning med den samme frist. Der er dog mulighed for at ændre valg af uddannelsesønsker indtil den 1. marts.

Når uddannelsesønskerne er valgt og dit barn er vurderet uddannelsesparat, skal I sammen udfylde ansøgningsskemaet på www.optagelse.dk og afsende det via optagelse.dk til den valgte uddannelse.

På www.optagelse.dk skal dit barn logge ind med sit UNI-login, og han eller hun skal underskrive ansøgningen elektronisk ved hjælp af sit NemID.

Ønsker dit barn optagelse på et gymnasium eller en erhvervsuddannelse, men bliver den unge vurderet ikke-uddannelsesparat, skal du kontakte Ungdommens Uddannelsesvejledning. På Selandia kan vi også hjælpe dit barn med at blive klar til en erhvervsuddannelse. Læs mere om vores optagelsesprøver til en erhvervsuddannelse her.