Robotteknologi

Er du interesseret i robotter? Og har du lyst til at blive en del af en fremtid, hvor robotter hele tiden kommer til at overtage flere funktioner og arbejdsopgaver?

Robotteknologi

Robotteknologi er en af de brancher, hvor udviklingen går allerhurtigst lige nu. Allerede i dag er det almindeligt med robotter, der kan støvsuge, slå vores græsplæner og varetage samlebåndsarbejde på fabrikkerne. Inden længe vil vi have robotter, der kan køre vores biler og busser, styre lageret hos de store virksomheder og meget andet. 

På studieretningen robotteknologi vil du komme i gang med en udvikling, som kan ruste dig til at opfinde og bygge fremtidens robotter. Du kommer til at lære en masse matematik. Gennem faget programmering kombinerer du teorien fra matematik med forskellige programmeringssprog, lige fra objektorienterede højniveausprog til de mere hardwarebaserede assemblersprog.  Vi kommer selvfølgelig til at styre robotter og vil få et godt indblik i moderne robotteknologi.

Studieretningen giver direkte adgang til at læse videre og specialisere sig i robotter. Du kan blandt meget andet læse robotics, robotteknologi, automationsteknolog, datalogi og meget andet. 

Prøv det af i virkeligheden
Det praktiske er en væsentlig del af undervisningen på robotteknologi. Udover at du skal lære en masse teori, matematik og programmeringssprog kommer du nemlig også til at bygge dine egne robotter. 

Det kan du blive
Studieretningen robotteknologi leder naturligt frem mod en videre uddannelse inden for robotter, automatisering og lignende teknologier. Men med matematematik på A-niveau åbner studieretningen også dørene for en lang række andre videre studier, hvis man undervejs i sit gymnasieforløb finder ud af, at man hellere vil noget andet. 

Om uddannelsen

Studieretningsfag

Matematik A - Programmering B og Teknikfaget udvikling og produktion A

Obligatoriske fag

Dansk A - Engelsk B - Fysik B - Kemi B - Biologi C - Kommunikation/it C - Samfundsfag C - Teknologi B og Idehistorie B.

Valgfag

I 3. g skal du vælge mellem: Fysik A – Kemi A – Engelsk A – Samfundsfag B – Biologi B

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på Robotteknologi, skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her