PRAKTIKPLADSER – ER DE OVERHOVEDET TIL AT FÅ?

På langt de fleste uddannelser er der garanti for praktikplads. Og Selandia hjælper også eleverne med at finde og søge praktikpladser.

VIDSTE DU:

  • At 90 procent af alle elever på danske erhvervsskoler har en praktikplads i en virksomhed?
     
  • At 8 ud af 10 virksomheder faktisk beholder lærlinge efter endt uddannelse?
     
  • At du og dit barn kan få gode råd og hjælp til at søge praktikplads her?

På Selandia gør vi alt for, at dit barn får en praktikplads. På langt de fleste uddannelser, har vi en såkaldt praktikpladsgaranti. Så hvis dit barn ikke har fundet en praktikplads, kommer han eller hun i skolepraktik og kan på den måde fortsætte og færdiggøre sin uddannelse.

På Selandia har vi også et Praktikpladscenter, som er et direkte talerør til de lokale virksomheder. Vores fuldtidsansatte konsulenter i Praktikcentret hjælper dit barn med at skrive ansøgninger og arbejder på at lave det perfekte match mellem dit barn og den kommende virksomhed, hvor dit barn skal i lære eller praktik.  

Få ro i maven – der er praktikpladser

Inden for nogle brancher står virksomhederne i kø for at få lærlinge – specielt inden for metalindustrien og bygge- og anlægsbranchen er der særligt gode muligheder for at få en praktikplads. Som elev får dit barn værdifuld erfaring og et netværk, der kan bane vejen for et fremtidigt job. Selvfølgelig er der uddannelser, hvor det kan være sværere at finde en praktikplads, men du og dit barn kan altid tjekke praktikpladssituationen i hele landet lige her. 

Udover at der er elevløn under uddannelsen, tager dit barn også de første skridt mod en god karriere med gode løn- og jobmuligheder. Faktisk betyder praktikforløbet, at erhvervsskole-elever ofte har et job, der venter på dem, så snart de er færdige med uddannelsen. Og så har de ikke et stort studielån i bagagen.

Hvordan får mit barn en praktikplads?

Der er mange måder at få en praktikplads på. Mange unge bruger deres netværk, når de skal finde en praktikplads. Men en af de vigtigste faktorer for at få en praktikplads er dit barns indstilling.

Dit barn skal selv gøre en indsats for at få en praktikplads, men Selandia har et stort virksomhedsnetværk og hjælper alt det vi kan.

Klik her og få en trin for trin guide til en praktikplads.

Har du spørgsmål?

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis dit barn overvejer at søge ind på en af vores uddannelser og du ønsker at høre om mulighederne for en praktikplads på det område, dit barn vil søge ind på. 

Erhvervsuddannelse central vejledning:

Send en mail eller ring til én af vores erhvervs- og uddannelsesvejledere. Du finder en oversigt her. Eller ring til den centrrale vejledning, som kan hjælpe dig videre:
Tlf.: 58 56 70 00

 

Merkantilt Gymnasium studievejledere:

Lisbeth Dyrby
Tlf.: 28 88 57 44
Mail: lidy@sceu.dk

 

Teknisk gymnasium studievejledere:

Birgitte Brandt Andersen
Tlf.: 28 55 80 82
Mail: bband@sceu.dk