Er du også opfinder-typen?

29.09.2017

Det er ikke helt skidt at være nørd. Tværtimod er det ret fedt at kunne opfinde ting. Læs bare om Simon og Christians opfindelse her.

Nørd_htx_teknologi

- Projektet hed; Danmark med overskud, og så skulle vi udvikle noget, der kunne forbedre den fremtidige verden. Vi valgte at opfinde en robot, som kan hjælpe folk, der har fysiske udfordringer i hverdagen. Både Simon og jeg har bedsteforældre, som har haft fysiske udfordringer, og som kunne bruge en hjælpende hånd og få god gavn af sådan en robot her, siger Christian Badsberg.

Kammeraterne Simon Mahnkopf og Christian Badsberg fra ZBC Selandias Tekniske Gymnasium (HTX) vandt regionsmesterskaberne i DM i Teknologi og Erhvervscase med deres velfærdsrobot. Begge har de, fra de var helt små, vist omverdenen, at de har et opfinder-gen gemt i sig. 


Fritiden går med opfindelser
Og det er ikke kun i skolen, at de to unge talenter er kreative, også fritiden går med at bygge og nørde med forskellige ting.

- Det meste af min fritid går faktisk med at opfinde ting. Jeg har bygget en bil med en kammerat. Vi byggede den faktisk til sidste skoledag i 9. klasse på Nymarkskolen, så lærerne kunne køre rundt i den. Det er en benzinbil. Jeg går så hele tiden og forbedre den, fortæller Christian.  

- Og jeg bruger rigtig meget tid på at bygge computere. Men vi har bygget mange ting; højtalere, computere, biler og meget mere, understreger Simon. 


Født som nørder
Mens de andre børn i børnehaven spillede fodbold, tegnede Christian og Simon detaljerede bilmotorer. 

- Jeg drømte om at blive mekaniker. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg var ret god til matematik. Jeg valgte at gå på Teknisk Gymnasium, fordi jeg kunne få alle de fag på a-niveau, jeg gerne ville ha’. Samtidig har de gode værksteder, hvor vi kan prøve tingene. Det er min plan at læse videre til maskiningeniør eller robotteknolog, fortæller Simon. 

- Jeg er rigtig glad for, at skolen stiller ressourcer til rådighed til sådan noget her. Det er motiverende for os elever, siger Christian. 

Planen er nu, at de to opfindere vil søge efter sponsorer, som kunne tænke sig at smide lidt kapital ind i projektet, så de kan videreudvikle robotten.
 

Vil du også lave robotter?
Er du også opfinder-typen? Og laver du også robotter, biler og computere i fritiden? Så kan du overveje, om HTX Teknisk Gymnasium også er noget for dig?