Samfundsøkonomi

Følger du med i verdens-økonomien? Vil du have viden om, hvordan verdens lande handler med hinanden og bruge den viden til at forme danske virksomheders beslutninger?

Uddan dig på Merkantilt Gymnasium (HHX) på Selandia i Slagelse

Er du er glad for tal og matematik? Er det dig, der kan analysere virksomhedens tal og omsætte dem til netop dén viden, virksomhedens direktører leder efter. Så er studieretningen ”Samfundsøkonomi” måske lige noget for dig.

Du lærer at bruge din viden om økonomi til at beslutte, hvad virksomhedens varer skal koste og hvordan prisen ændrer sig, når du bruger forskellige materialer.  Du lærer, hvordan samfundsøkonomien fungerer – både i Danmark og globalt, og den viden kan du bruge til måske at forudsige fremtidens finanskriser.

Prøv det af i virkeligheden

Du får rig mulighed for at teste dine økonomiske evner i de virksomhedscases, som vi løbende arbejder med. Du vil opleve, at dét du lærer i studieretningen, også kan bruges ude i den virkelige verden. I 2.g tager vi på en studietur til et spændende sted, hvor du bliver endnu klogere på dine fag.

Hvad kan du blive?

Måske ser du dig selv som fremtidig ejendomsmægler, økonomisk rådgiver eller revisor? En dygtig revisor arbejder for eksempel både med tal, mennesker og lovgivning.

Med en eksamen fra Samfundsøkonomi-linjen kan du arbejde i både private og offentlige virksomheder på nationalt eller internationalt niveau. Du er med til at tage de vigtige beslutninger og rådgive om økonomi og samfundsforhold.

Du kan også bruge din eksamen til at læse videre. Når du bliver færdig som student fra Samfundsøkonomi-linjen, kan du fortsætte på en videregående uddannelse inden for både økonomi, samfundsvidenskab eller jura.

Om uddannelsen

Studieretningsfag

Virksomhedsøkonomi A og International økonomi A.

Obligatoriske fag

A-B-C angiver fagenes slutniveau, og hvor mange år man har faget. A niveau-fagene har du f.eks. alle 3 år.

A-niveau fag:
Dansk, Engelsk, 2. fremmedsprog A eller B (tysk, spansk, fransk).

B-niveau fag:
Afsætning, Historie og Matematik.

C-niveau fag:
Erhvervsjura, Samfundsfag og Informatik.

Valgfag

Mulige valgfag i 2.g:

Idræt, innovation, finansiering, kulturforståelse, markedskommunikation og psykologi.

Mulige valgfag i 3.g:

Afsætning, erhvervsjura, fransk, finansiering, idræt, kulturforståelse, matematik, musik, psykologi, samfundsfag og tysk.

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på Samfundsøkonomilinjen, skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her