Økonomi og marketing

Hvilken salgsstrategi giver virksomheden de bedste vækstmuligheder? Hvordan påvirker du forbrugerne til at købe virksomhedens produkter? Og hvordan får man økonomien og marketingbudgettet til at hænge sammen?

Uddan dig på Merkantilt Gymnasium (HHX) på Selandia i Slagelse

Kan du godt lide reklamer? Synes du, det er interessant, hvordan reklamer får dig til at købe noget bestemt? Vil du gerne arbejde med virksomheders markedsføring og hvordan de kommunikerer med forskellige målgrupper så er linjen Økonomi og Marketing måske lige dig. Her lærer du nemlig både at tænke ud af boksen og at styre et budget.

Prøv det af i virkeligheden!

Du lærer om økonomi og marketing på en anderledes måde. Igennem virkelighedsnære cases omsætter vi teori til praksis, foruden at vi prioriterer virksomhedsbesøg. I løbet af 2.g vil du også komme på en spændende studietur.

Hvad kan du blive?

Du kan bruge din eksamen til at læse videre på næsten alle landets videregående uddannelser. Mange af vores elever vælger blandt andet at læse videre på CBS. Faktisk er vi det handelsgymnasium, som har flest, der fortsætter på en videregående uddannelse.

Når du er helt færdig med at udanne dig, kan du blandt andet blive finans- eller markedsøkonom. Som finansøkonom arbejder du med kunders privatøkonomi, udenrigshandel eller prisdannelser for banker eller realkreditinstitutter. Hvis du er vild med at arbejde strategisk, kan du også godt arbejde for en privat virksomhed i en rådgiver-rolle.

Om uddannelsen

Studieretningsfag

Afsætning A og Virksomhedsøkonomi A.

Obligatoriske fag

A-B-C angiver fagenes slutniveau, og hvor mange år man har faget. A niveau-fagene har du f.eks. alle 3 år.

A-niveau fag:
Dansk, Engelsk, 2. fremmedsprog A eller B (tysk, spansk, fransk).

B-niveau fag:
International økonomi, Historie og Matematik.

C-niveau fag:
Erhvervsjura, Samfundsfag og Informatik.

Valgfag

Mulige valgfag i 2.g:

Idræt, innovation, finansiering, kulturforståelse, markedskommunikation og psykologi.

Mulige valgfag i 3.g:

Erhvervsjura, fransk, finansiering, idræt, international økonomi, kulturforståelse, matematik, musik, psykologi, samfundsfag og tysk.

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på Økonomi og marketing, skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her