Global økonomi og marketing

Er du interesseret i handel med udlandet og hvad der foregår i verden? Vil du vide mere om, hvordan virksomheder i Danmark og udlandet samarbejder og konkurrerer?

Uddan dig på Merkantilt Gymnasium (HHX) på Selandia i Slagelse

Synes du, det er spændende at følge med i andre landes økonomi? Ser du muligheder og udfordringer, som rækker langt ud over landets grænser, og vil du samtidig gerne lære om marketing, salg og handel? Så er linjen Global økonomi og marketing måske noget for dig.

Kan du godt li’ at holde dig opdateret på de seneste nyheder? Får du energi af at debattere aktuelle emner som for eksempel, hvad der sker med aktiekurserne, når der kommer en ny præsident til i USA? Eller hvad der sker med verdens-økonomien, når England melder sig ud af EU? Interesserer du dig for andre kulturer, og ser du hele verden som din fremtidige arbejdsplads? Så skal du vælge studieretningen Global økonomi og marketing.

Hvad kan du blive?

Måske drømmer du om et job i det offentlige eller som marketingschef eller økonomikonsulent i en privat virksomhed. Du forstår sammenhængen mellem globale økonomiske beslutninger og de nationale konsekvenser. Du kan formidle din viden, så både investorer og chefer forstår det. Og du kan vejlede andre om, hvad der er den bedste salgs- og marketingstrategi for at få solgt virksomhedens varer til den globale verden. Dit fremtidige job kan også være i en international virksomhed i Danmark eller i udlandet, hvor du skal være god til sprog og forstå andre kulturer.

Du kan også bruge din eksamen til at læse videre. Linjen Global økonomi og marketing er et godt fundament for at læse videre på en international økonomisk videregående uddannelse.

Om uddannelsen

Studieretningsfag

Afsætning A og International økonomi A.

Obligatoriske fag

A-B-C angiver fagenes slutniveau, og hvor mange år man har faget. A niveau-fagene har du f.eks. alle 3 år.

A-niveau fag:
Dansk, Engelsk, 2. fremmedsprog A eller B (tysk, spansk, fransk).

B-niveau fag:
Virksomhedsøkonomi, Historie og Matematik.

C-niveau fag:
Erhvervsjura, Samfundsfag og Informatik.

Valgfag

Mulige valgfag i 2.g:

Idræt, innovation, finansiering, kulturforståelse, markedskommunikation og psykologi.

Mulige valgfag i 3.g:

Erhvervsjura, fransk, finansiering, idræt, kulturforståelse, matematik, musik, psykologi, samfundsfag, tysk og virksomhedsøkonomi.

Ansøgning og optagelse

Hvis du gerne vil gå på Global økonomi og marketing, skal du søge om at blive optaget via www.optagelse.dk.

Tilmeld dig her