HTX Slagelses proceshold besøger Københavns Universitet

18.01.2018

Begge proceshold fra HTX Slagelse var i uge 2 forbi Københavns Universitet for at høre mere om - og smage på - insekter som fremtidens fødevare.

Der er næppe nogen tvivl om, at fremtidens menukort og kølediske vil byde på insekter. Insekter er en god kilde til protein, og de forurener langt mindre at fremavle end de husdyr, der i dag finder vej til de fleste danske middagsborde i form af kødsovs, bøffer og frikadeller.

Derfor er det selvfølgelig oplagt, at et proceshold fra Slagelse HTX, der arbejder med levnedsmidler, skal kigge nærmere på insekter som fødevarer. Og det var lige hvad alle proceselever gjorde i uge 2.

De tog en tur til Plante- og Miljøinstituttet på Københavns Universitet, hvor de blev mødt af professor Jørgen Eilenberg. Han guidede eleverne gennem insekternes verden, både gennem oplæg og mere hands-on.

Til den sidste afdeling hørte blandt andet muligheden for at studere de udvendige og indvendige dele af græshopper gennem et mikroskop. Som en passende finale blev der uddelt smagsprøver på melormeprodukter i både hel og pulveriseret form.