DER ER FLERE MULIGHEDER, END DU TROR

Der venter en succesfuld fremtid til dem, der vælger en erhvervsuddannelse. Virksomhederne mangler dygtige håndværkere af alle slags.

Hvis du er som de fleste andre forældre i Danmark, så er alle mulighederne på erhvervsuddannelserne en jungle for dig at finde rundt i. Det er synd, for der er så utrolig mange muligheder for, at dit barn får en succesfuld fremtid ved at tage en erhvervsuddannelse

Danmark har altid været kendt for at levere håndværk i verdensklasse. Tænk bare på vores kokke, der i den grad har fået udlandet til at interessere sig for dansk gastronomi. Og lige nu tørster erhvervslivet efter dygtige unge med en erhvervsrettet uddannelse.

Hvad er den sikre vej for dit barn?

Mange forældre råder per automatik deres barn til at gå i gymnasiet, fordi de tror det er den oplagte vej til lykken og en sikker fremtid. Det er det også for nogen, men langt fra for alle. Unge er i tvivl, når de skal vælge ungdomsuddannelse, og omkring 30 procent af alle unge i Region Sjælland, bruger aldrig deres studentereksamen til noget.

Forhåbentligt finder du her et mere nuanceret billede af, hvad lykken er, og hvilke muligheder der findes.

Dit barn har mange muligheder, så snart erhvervsuddannelsen er gennemført. Inden for mange brancher er der rigtig gode jobmuligheder til gode lønninger. Derudover har dit barn med en erhvervsuddannelse i bagagen også gode muligheder for at arbejde i udlandet eller blive selvstændig. Dit barn har også muligheder for at bygge oven på sin erhvervsuddannelse. Med en erhvervsuddannelse med EUX kan dit barn læse videre. Der er også mulighed for, at dit barn kan tage en EUX-uddannelse.  Her får dit barn både en erhvervsuddannelse og en gymnasial eksamen. Med en EUX holder din søn eller din datter alle muligheder åbne. De kan gå ud og få arbejde lige efter endt uddannelse, eller de kan vælge at læse videre, på lige fod med de unge, der har en almen gymnasieuddannelse. Synes du, EUX lyder spændende, så kan du læse mere her. 

HVAD VIL DU VÆRE?

Hent 7 tips, som hjælper dig på sporet af den uddannelse, der matcher lige præcis dig.

7 STÆRKE TIPS: HVAD VIL DU VÆRE?

Den gode løn

Da der er stor efterspørgsel på faglærte, er der rigtig mange af erhvervsuddannelserne, som giver adgang til gode job- og lønmuligheder.

En analyse fra tænketanken CEPOS har vist, at mange erhvervsuddannelser kan konkurrere med lange universitetsuddannelser, hvis man udregner lønnen over hele livet (CEPOS 2016). 

Bliv selvstændig og bestem selv

Mange unge drømmer om at blive selvstændige, og inden for rigtig mange erhvervsuddannelser er der gode muligheder for. Som for eksempel murer, vvs-energispecialist eller eventkoordinator kan dit barn åbne egen virksomhed og opleve det store ansvar, de mange spændende og varierende opgaver samt de gode indtjeningsmuligheder, der ligger i det at være selvstændig.

Få international erfaring

Mange ved ikke, at vi på Selandia kan skaffe praktikpladser over hele verden. Praktik i udlandet giver alle elever på Selandia en mulighed for at få en oplevelse for livet i et andet land. Praktik i udlandet er oplagt, hvis man har lyst til at være murersvend i Australien, køre med landbrugsmaskiner på New Zealand, sælge modetøj i Milano eller prøve livet som advokat i Tyskland.

PRAKTIK I UDLANDET

Læs hvordan et ophold i udlandet, ændrede Nannas liv.

FEDT AT TAGE PRAKTIK I UDLANDET

- Jeg blev voksen på et halvt år. En ting er, at jeg er blevet langt bedre fagligt. Noget andet er, at jeg er blevet voksen og ansvarlig på rekord tid. Praktik i udlandet er min største oplevelse. Sådan siger 18-årige Tino Steffens, der var et halvt år på Mallorca, som en del af sin kokkeuddannelse på Selandia.

At komme til udlandet er på mange unges ”to do-liste”. På Selandia har dit barn mulighed for, at komme i praktik i udlandet som en del af uddannelsen. Udlandsophold er en fordel, når dit barn skal ud og søge job og det giver altid point på CV’et. Læs mere om praktik i ud landet.
For mange med en erhvervsrettet uddannelse er der gode jobmuligheder i udlandet bagefter. Særligt fordi danskere er kendt for at have et tårnhøjt fagligt niveau både fagligt og praktisk.