Er du en Georg Gearløs-type?

14.07.2016

Så er det nu, du skal gribe chancen og tage en af de få ledige pladser på automatiktekniker uddannelsen. Her får du faktisk fire uddannelser i én.

Bliv automatiktekniker på Selandia

Fakta om uddannelsen

  • Uddannelsesgaranti: Du kan gøre din uddannelse færdig i skolepraktik
     
  • Løn under uddannelse: SU eller elevløn på 7.-10.000 kroner
     
  • Udviklingsmuligheder: Der er mulighed for at du kan videreuddanne dig til maskinmester, el-installatør, automationsteknolog, energiteknolog, driftsteknolog offshore, IT-teknolog eller til professionsbachelor i eksport og teknologi
     
  • Læs om uddannelsens varighed, specialer og praktikforløb 

Når større produktionsmaskiner eller -anlæg før i tiden gik i stykker eller skulle opsættes, så blev der tilkaldt fire mand; en rejsemontør, en smed, en industritekniker og en elektriker. Nu tilkalder de kun én mand. En automatiktekniker. Vil du være den mand?

Computer, maskiner og robotstyring
Uddannelsen til automatiktekniker er for dig, der har overvejet at læse til industritekniker eller elektriker, men som samtidig er bange for, at det hen ad vejen bliver for ensformigt.

– Jeg kan godt lide, at jobbet som automatiktekniker er så alsidigt. Når jeg løser mine opgaver, skal jeg både vide noget om smede-, industritekniker- og elektrikerfaget, siger Alan Nissen og Jakob Stahrenberg supplerer:

– Jeg startede på uddannelsen til elektriker, men så fik jeg tilbuddet om at læse til automatiktekniker. Det syntes jeg lød mere spændende, så jeg takkede ja til tilbuddet. Det er særligt computerstyringen, jeg godt kan lide ved studiet.

På automatiktekniker uddannelsen får du en bred viden om blandt andet computerstyring, el og maskiner. Som automatiktekniker bliver det dit job, at sørge for, at diverse produktionssystemer fungerer. Du lærer både at sætte robotterne og systemerne op, men også at reparerer dem, hvis de skulle gå i stykker.

Branchen efterlyser kvalificeret arbejdskraft
– Det er nemt at få en læreplads, fordi der er mangel på automatikteknikere. Der er derfor god mulighed for at komme ud og få en læreplads og komme i gang, siger Jakob Stahrenberg.

Det er ikke kun lærepladser der er nemme at få. Der er generelt stor efterspørgsel på dygtige, faglærte automatikteknikere, og efterspørgslen bliver større de kommende år. Du vil derfor, både under og efter din uddannelse, være meget eftertragtet. Uddan dig til automatiktekniker, og bliv den kvalificerede arbejdskraft branchen efterlyser.

Lyst til ekstra udfordringer
Du kan vælge at uddanne dig til automatiktekniker med EUX. Med EUX får du både en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse.

Noget for dig?
Er uddannelsen til automatiktekniker noget for dig? Søg om optagelse på optagelse.dk.
Vil du vide mere om uddannelsen, varigheden, specialer og praktik kan du læse mere her